Nieuws

Minder kans op tandvleesziektes door eten yoghurt

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat mensen die meer yoghurt eten minder kans hebben op parodontale ziektes. Echter, hoe dit precies kan werd niet duidelijk. Hetzelfde effect bleek namelijk niet bij melk of calcium.


Lees het hele artikel op: Dentalinfo.nl
Publicatiedatum: 16-01-2018


Nu al meer Nederlanders die overstappen naar andere zorgverzekeraar

Vergelijkingswebsites zien het nu al: er zijn dit jaar meer overstappers dan vorig jaar. Met nog drie dagen om over te stappen naar een andere zorgverzekering of zorgverzekeraar hebben nu al zeker 25 procent meer Nederlanders dan vorig jaar de stap gemaakt.


Lees het hele artikel op: Nationalezorggids.nl
Publicatiedatum: 29-12-2017


Chronisch slechte adem ook veroorzaakt door gen

Onderzoekers hebben ontdekt dat een slechte adem ook door een genetische fout kan worden veroorzaakt. Mensen met een defect in het gen SELENBP1 hebben geen eiwit dat de de zwavelverbinding methaanthiol omzet.


Lees het hele artikel op: Dentalinfo.nl
Publicatiedatum: 20-12-2017


Amsterdamse tandarts biedt gratis mondzorg aan thuis- en daklozen

Dak- en thuislozen in Amsterdam kunnen iedere zondag bij tandarts Sharif Tairie terecht voor een gratis behandeling. Vanuit de stichting Dentist for Humanity helpt hij diegenen die tandzorg nodig hebben, maar hiervoor geen geld hebben.


Lees het hele artikel op: Nationalezorggids.nl
Publicatiedatum: 13-12-2017


Meer aandacht nodig voor mondverzorging kwetsbare ouderen

Een slecht gebit kan allerlei ziekten veroorzaken, waaronder een longontsteking. Jaarlijks komen er honderden kwetsbare ouderen te overlijden door een longontsteking veroorzaakt door een slecht verzorgd gebit.


Lees het hele artikel op: Nationalezorggids.nl
Publicatiedatum: 07-12-2017


Nieuwsbrief 1.2.


Lees meer »
Publicatiedatum: 30-03-2017


Nieuwsbrief 1.1.


Lees meer »
Publicatiedatum: 30-03-2017


Komst Liesbeth

Beste patiƫnten, Met sommigen van u heb ik al kennis gemaakt, maar de meesten ken ik nog niet. Mijn naam is Liesbeth Palsgraaf, ik ben 35 jaar en woon in Gouda. Hiervoor heb ik vijf jaar als tandartsassistent gewerkt bij twee tandartspraktijken in de regio. Vanaf 4 april ben ik werkzaam ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 30-03-2017


Komst Mike Krapels

Beste patiƫnten, Mijn naam is Mike Krapels, ben 30 jaar oud en deze zomer zal ik het team van tandarts Verzijden en tandarts Slootmaekers komen versterken. Ik heb gestudeerd aan de ACTA te Amsterdam en heb aldaar gewerkt bij Stichting Bijzondere Tandheelkunde. Ik ben geboren in Rotterdam en ben opgegroeid in ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 30-03-2017